Още по темата04.07.2019 / 22:26Кеворк Кеворкян: Самотните будалиwww.kevorkkevorkian.com Завърших предишната дописка

...
Още по темата04.07.2019 / 22:26Кеворк Кеворкян: Самотните будалиwww.kevorkkevorkian.com Завърших предишната дописка
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Да мачкаш ушите на народа

Още по темата04.07.2019 / 22:26Кеворк Кеворкян: Самотните наивници

www.kevorkkevorkian.com

 Завърших предходната дописка с тъжната констатация, че ще си останем вечно самотните наивници на Балканите. След като сами се навряхме в шашмите на Заев, в този момент пък се дърляме със сърбите.

Той и Бойко си е един отшелник - преди години споделяше, че няма другари. И беше прав, като се има поради, какви хора го заобикаляха, изцяло разбираемо беше човек да стои на един пушечен изстрел разстояние от тях.

Наскоро пък сподели, че няма семейство, тъй като натири Цветанов, а той му бил фамилията. Направо мре да побърква хората с сходни главоблъсканици. А самичък курдиса горкия Цв. на виенското колело - и ще го остави там, до момента в който оня не помни кой е.

Парадоксалните обрати, по които си пада, към този момент ги сервира на високи обороти, като че ли желае да остави без мирис публиката. Всичко това обаче е правено напълно умишлено, издава желанието му да се дистанцира, самоотстрани от всички – да бъде непрестанно измежду тях, само че да се усеща самичък. Сякаш се е трансформирал в тежест на самия себе си.

Има разполагаем цяла бригада от предани блюдолизци, само че от ден на ден се трансформира в мистерия за тях. Отдавна лепне от шербета, с който обилно го обливат те.

Напоследък шербетчиите измайсториха един нов номер, с цел да се харесат на чорбаджията си: употребяват всеки мотив искрено да ругаят Народа или пък пришиват към част от него откровени пресиления, примерно: „ Българинът през днешния ден се позамогна, стабилизира се, гради проекти за бъдещето “. Тия дни покачиха пенсиите с цели 5,7% - по какъв начин да не литнеш на часа към Бъдещето.

Минималната пенсия става 219 лв. – даже нашата горделивост, фамозната крава Пенка, ще се намуси гнусливо от толкоз благотворителност.

Средната пък пенсия става 386 лв. – и по този начин тия щастливци към този момент ще надвишават с няколко лв. границата на бедността. Някой ден и те ще летят към Бъдещето, в евтини ковчези.

Шербетчиите или са си родени тъпаци, или се вършат на такива. Отвратителен е стремежът им да разделят Народа - да опълчват „ замогналите се “ на останалите, на същинските клетници.

България се влачи към Бъдещето си с окови на нозете, в случай че съдим от някои обстоятелства единствено от последните дни: съгласно Евростат, у нас за пенсионерите се отделят 8,4% от брутния вътрешен артикул – до момента в който приблизително за Европейски Съюз този % е 12,6; половината българи въобще няма да почиват това лято; настойчиво не престават да ни пробутват двойния стандарт при цели 30% от храните; а пък сиренето в Германия било по-евтино от нашето - еха; управляващите не престават безмълвно да поддържат дъмпинга при вноса на гръцка и турска селскостопанска продукция… Обаче „ хараламбенето “ /по Радичков/ продължава и не му се вижда края.

Задава се и диво племе. Диво – и евентуално безпаметно. Ето някои обстоятелства, съгласно социологическо изследване, поръчано от Министерството на спорта и младежта /цитирам по вестник „ 24 часа “/: 46% от българите на възраст сред 15 и 29 години не четат книги – това са към 480 хиляди души. 62% не се интересуват от каквото и да било изкуство, 72% не посещават галерии и музеи. На 30% не им стигат парите за нови облекла и обувки, 25% не могат да се хранят пълноценно, 66% живеят дружно с родителите си, 64% въобще нямат документ за подготовка.

Летим въодушевено към бъдещето. От една от най-любознателните народи в света сме се свлекли до дъното на Европейски Съюз по брой четящи младежи. Готово – те/младите са подобаващи за всевъзможни игри и злоупотреби с Истината. Можете даже да ги включите в авторския колектив на идващият учебник по история за 10 клас. Готови са и за безпаметно хараламбене по адрес на всичко/всеки.

Преди няколко дни по Би Ти Ви видяхме нещо неповторимо: възпитаник, който беснее, откакто се е добрал до заветната тройка. Подскача от наслада – и незабавно по-късно прибягва към принуждение над учителя си. Това беше лицето на Бъдещето: несмислено и зло.

Бойко купи с лекост шербетчиите си и ги трансформира от брутални негови критици в също толкоз брутални клакьори, унижи ги до последна степен. Може би е съзнавал, че тия видове нямат никаква тежест в очите на Народа, само че ги остави да си бръщолевят. Дали не се надява личният му диалог да се окаже по-продуктивен?

Но по какъв начин ще стане това, откакто в последно време този диалог е много неразбираем, постоянно ядосан или ни дава главоблъсканици – да вземем за пример, ненадейно споделя, че американските самолети ще костват 2,2 милиарда, обаче ремонта в Русия на сегашните ни изтребители ще излиза 50 милиона годишно. Какво подмята – мъчно е незабавно да се проумее.

Между другото, президентът Радев, с присъединяване си в „ Панорама “, направи за смях цивилните гарги, лъснаха шмекериите им за договорката с Ф-16/70.

Навремето писах, по какъв начин Бойко е мачкал ушите на Живков. Това е особена форма на непосредственост, много над нормалната мярка. Дали не си мисли, че към този момент му се поставя да мачка и ушите на Народа?

На Бойко му е необходим някакъв краен, даже рискован жест. Ако размишлява трезво над бъдещето си, време е да се сети за Народа – не за оня, който се бил позамогнал, а за милионите клетници. Не му трябват нови самолети, те с нищо няма да му оказват помощ. Нищо не ни заплашва, с изключение на, че Народа ще продължава да се топи/смалява – над 2 милиона към този момент са на открито, това е най-голямата „ кражба “, осъществена за сметка на един дребен народ в новата европейска история.

Откажи се от самолетите - и дай парите на пенсионерите. Време е да забележиш тези, които изнемогват.

Имаше време, когато Бойко споделяше, че още 100 години няма да построим това, което е построил Живков. След време обаче реши, че към този момент го е задминал. Дали е по този начин и в националните сметки - колкото и приповдигнати и даже подправени да са от време на време те?

Дали, когато Бойко си тръгне от властта, някой ще жали за него, както за правешкия Узурпатор?

Задава ли си този въпрос и въобще замисля ли се за изменчивостта на груповата памет, която може да докара до обезсърчение всеки. Дали автомагистралите, които ще остави след себе си, ще са задоволителни, с цел да хвърли сянка над Времето като Живков?

Неясният отговор на този въпрос евентуално го кара да снове неуморно из коридорите на Европарламента, да търси външната сцена, тя е в този момент неговото успокоение.

Очевидно е обаче, че Европа до прекаленост към този момент е изпосталяла откъм водачи. На нас може да ни наподобява неуместно Бойко да пазари Габриел за външен министър на Европейски Съюз, тя и в този момент не е на себе си – обаче и евентуалният началник на Еврокомисията, немският боен министър е от същия рафт на европейския политически супермаркет. Съюзът се е запътил към фиаското си.

„ Раздай “ самолетите на гладните гърла. Пак ще те псуват, само че по този начин си е редно тук.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР